Hoe blijf ik staande als ik enorm getriggerd word? Hoe laat ik me niet meeslepen in negativiteit? Waarom is en blijft dit zo moeilijk?

Dear one!

Het antwoord is: omdat je mens bent.
Een mens op aarde. 

Een mens op aarde is hier om te ervaren, om in de dualiteit de eenheid te vinden. 


Zoals altijd gezegd wordt, wanneer je het één kunt ervaren is het mogelijk om het andere te waarderen. 

De dualiteit bestaat op aarde om ervaringen op te doen voor de ziel, in de prachtige vorm van een lichaam. Een fysiek lichaam, een geestelijk lichaam, een energetisch lichaam en verbonden met dat hoogste zielenlicht lichaam. 

Op al die lagen is het mogelijk om ervaringen op te doen. En op aarde is daarbij het fysieke lichaam een ongelooflijk intelligent instrument om je de weg te wijzen wanneer iets goed voelt en wanneer niet.

Dus het is de bedoeling om getriggerd te worden. 

Het is de bedoeling om negativiteit te voelen, zodat jij in dat moment kan beslissen hoe je terugkomt in de eenheid. 

Eenheid is dat alles er mag zijn. 

Non-dualiteit betekent dat alles één is, zowel positief als negatief. 

Het is de mind die vertelt dat het niet goed is om getriggerd te worden. 

Het is ook de mind die een spelletje gaat spelen om er iets van te vinden, om er langer in te blijven zitten of de disbalans te laten ontstaan door gedachten. 

Dus het antwoord is: om een mens te zijn op aarde is het van belang om de dualiteit te ervaren. Het lichaam als intelligent instrument om de triggers te herkennen en steeds weer te kiezen wat vreugde, vrede en rust geeft. 

En de mind, laten we zeggen als aapje dat gedresseerd kan worden om zich te misdragen óf om dienstbaar te zijn aan de eenheid. 

En daar gaat jouw vraag over: “waarom is mijn mind nog niet zo gedresseerd dat ik daar geen last meer van heb?

Maar stel dat het nou eens de bedoeling is dat je daar af en toe last van hebt, zodat je de juiste keuzes maakt in het leven, omdat je hier nou eenmaal op aarde bent. 

Dus wellicht is het mooi om elke keer dat je getriggerd wordt door negativiteit of in negativiteit, dat je het zegent met jouw licht, met een glimlach. 

O ja, daarom ben ik hier op aarde…

Dat je vrede voelt in jezelf dat dat er is.

En dat je doordat je dat ervaart, ook zo volmondig kunt genieten wanneer je in vrede bent, in vreugde bent…

Het is misschien een beetje vreemde opmerking vanuit hier om te zeggen dat wanneer je alleen in vreugde zou zijn op aarde, je net zo goed hier kan zijn. 

Het is de ziel die wil spelen en wil ervaren. 

Net zoals sommige mensen in de achtbaan gaan om te voelen hoe het voelt om iets te ervaren wat ze eigenlijk heel eng vinden, zo kiest de ziel om op aarde te zijn. 

Om ervaringen mee te maken die de ziel dienen. 

Alles is goed. 

De zegening van ‘alles is goed’ geeft vrede.

💜 Yvette Visser

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.