Vraag: Als we kijken naar de opstanding van Jezus als voorbeeld, hoe kunnen wij dan het christusbewustzijn laten herrijzen in onszelf? 

Er zijn vele verhalen verteld over Jezus.
En er zijn veel aannames over christusbewustzijn. 

Het is in eerste instantie van belang om alle verhalen achter je te laten. 

Want al die verhalen wijzen je vaak de weg naar hoe jij anders moet zijn dan wie je werkelijk bent; een opstanding uit iets wat nog niet volledig is. 

Maar je bent al zo prachtig en van zo’n hoge schoonheid. 

Het is belangrijk om die allereerst in jezelf te eren. 

Eer wie jij werkelijk bent, dat prachtige licht met zoveel liefde in je hart, die zuiverheid. 


Misschien is het mooi om het christusbewustzijn als een metafoor te zien door je voor te stellen dat er een kristal voor het raam hangt en een zonnestraal op dat kristal schijnt, waardoor het licht in vele kleuren uiteen valt de kamer in. 

Het christusbewustzijn is niet iets wat je nog moet bereiken, het is iets wat al in je leeft. 

Het is het goddelijke in jou, het is het hoogste licht in jou. 

En elk mens heeft dit christusbewustzijn in zich. 

Wanneer je de zonnestraal vergelijkt met de bron, het licht van de bron, jouw verbinding met de bron, jouw voeding, laten we zeggen de bron voor jou, waardoor jij ook weer bron kunt zijn voor de wereld….

Vanuit dat zonlicht schijnt de liefde en het licht de hele dag door jou heen. 

En jij kan als kristal of diamant schijnen in vele richtingen. 

Echter, het kan zo zijn dat je in de loop van de tijd iets minder helder bent gaan schijnen. 

Doordat je je beschermd hebt tegen de buitenwereld of de ontmoeting van pijn in je leven. 

En het leven van het christusbewustzijn, de opstanding van wie je werkelijk bent gaat slechts over het ontsluieren van wie je werkelijk bent. Dat is wat er op dit moment gebeurt op aarde. Je wordt de kans geboden om weer in je meest zuivere licht te gaan staan. 

Natuurlijk is het zo dat de wereld roept om aandacht, op zovele vlakken, voor jou. 

Maar waar het werkelijk om gaat is dat jij naar binnen gaat. 

Dat jij jouw ware licht ervaart en voelt en dat jij erkent waar het nog niet door jou heen kan schijnen. En dat je dat deel met liefde aanraakt, met liefde omarmt, met liefde accepteert. 

Dat het er volledig mag zijn. 

Omdat veel daarvan is ontstaan in jouw kinderjaren, de jaren waarin jij nog vol onschuld en als helder licht de wereld in keek. Maar door je aanpassingsvermogen en je overlevingsstrategieën is het licht lichtelijk of meer vertroebeld. 

Ieder mens heeft de kans om dat licht weer helder te laten schijnen. 

Je hebt daarvoor een tool gekregen, een navigatiesysteem.
Want je hoeft niet alleen maar alle vertroebelingen van dichtbij te bekijken, waar het vooral om gaat is dat jij groeit naar het licht. En dat als vanzelf de versluieringen oplossen in het licht. Hoe helderder jouw licht schijnt, hoe meer het oplost. 

Dus wanneer jij steeds weer je hart volgt, steeds weer werkelijk kiest voor wat jij ten diepste voelt en daarin al jouw talenten en gaven het licht laat zien, zal je merken dat door jouw krachtige licht alles wat het ooit vertroebelde langzamerhand verdwijnt. 

En wanneer je geraakt wordt door een vertroebeling, wees dan liefdevol. Omarm het, zoals een kind dat gevallen is. En wanneer dat kind door jou getroost is, huppelt het daarna weer verder. Zo geldt dat ook voor jou. Huppel daarna weer verder in de vreugde naar wat jij hier te doen hebt. Jij bent een schitterende diamant met vele facetten die jij te delen hebt hier op aarde. En we kunnen niet genoeg vertellen dat je je hart volgt, want dat is de sleutel, de sleutel tot jouw opstanding. 

Volg je hart, volg wat je wordt ingegegeven, heb moed, heb kracht. 

Ga tegen de stroom in. Want daar is het licht, daar is de opstanding. 

Zoals Jezus voorgeleefd heeft om zijn eigen pad te blijven volgen in diep vertrouwen van zijn vader, de Goddelijke bron, zo vragen we jou om ten diepste te vertrouwen op jouw bron, op jouw ziel en op jouw hogere zelf. 

De weg die jou gegeven wordt via jouw innerlijke stem en via jouw hart is jouw weg, is jouw opstanding. En daarmee ben jij dat geschenk voor deze wereld. 


Leef voor, net als Jezus dat deed.
Leef voor wie jij werkelijk bent. 

Daarmee nodig je anderen uit om dat ook te doen.


Wees die stralende bloem die geur afgeeft en prachtige kleuren, waardoor de rest van de mensheid en het universum zich mag laven aan jouw goddelijke bron. 

En mag zien dat dat wat zo prachtig straalt in jou, ook aanwezig is in ieder ander mens. 

En al die prachtige kleuren samen zijn de opstanding van de mensheid in haar zuiverste licht.

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.