We kregen een vraag binnen van iemand die zich afvroeg waarom mensen zijn geschapen. En ja, dat vonden we een goede vraag. Want waarom zijn mensen er eigenlijk? 


Kun je je voorstellen dat alles in jou zo voelt dat je wil schilderen, dat je wil tekenen, dat je wil dansen, dat je wil zingen? Dat er iets is wat als natuurlijk vanuit jou de wereld in wilt stromen?

Je kan niet anders. 

Je wil scheppen, je wil creëren. 

Je wil een schilderij maken, je wil een gedicht schrijven. 

Je doet niets liever dan bezig zijn met dat deel en zien wat er dan ontstaat. 

En zo zou je kunnen zien dat als je over God spreekt of een Bron, dat de Bron zich wil uitbreiden en wil zien wat er mogelijk is binnen het veld van oneindigheid. 

In dat veld van oneindigheid vindt er een explosie plaats van alles wat gecreëerd kan worden. En het allermooiste is het als iets gecreëerd kan worden wat zelf weer kan creëren. 

En dat is wat er gebeurt bij de creatie van de mens.

De mens is in staat om als een soort God te creëren.
Vanuit vrije wil en met alle mogelijkheden die er zijn. 

De grap is dat de mens ook eigen beperkingen mag creëren, zodat de ervaring opgedaan wordt en geleerd wordt, zodat de mens kan groeien. 

Dus de mens is niet alleen gecreëerd om te genieten en de vreugde te voelen van een wezen dat kan creëren, maar ook om te zien dat een wezen kan creëren, groeien en evolueren, 

waarmee de ziel ervaringen op kan doen en deze mee kan nemen naar een volgend leven. 

En dat al die mensen met elkaar verbonden zijn en dat de mensheid samen in staat is om te evolueren, maar ook in staat is om elkaar uiteindelijk te vernietigen. 

En alles mag. 

Er is geen enkele grens. 

Het is zoals kinderen hun eigen toneelspel spelen, 

hun eigen creaties maken met wat ze naspelen. 

Ze vinden het fijn om te voelen hoe het is om vadertje en moedertje te spelen of een andere rol die ze kiezen. Dan kunnen ze doen alsof.

Dat is een beetje hoe het voelt voor de Bron om te kunnen voelen hoe het voelt om in zoveel kleuren uiteen te vallen en te ervaren.

Alles is geboren uit vreugde, overvloed, ontdekken, ontwikkelen en groeien. 

En heeft het nut? Wat is nut? 

Het is een ervaring en die ervaring is het grootste geluk. 

Zowel voor God, de Bron, als voor de mens zelf. 

En het ultieme is dat datgene wat gecreëerd wordt ook weer een geschenk kan zijn voor anderen. 

Zowel een mens dat gecreëerd wordt een geschenk is voor een ander mens, 

als ook bijvoorbeeld een schilderij of een gedicht dat gecreëerd is en waardoor een ander geraakt wordt, vreugde voelt, verdriet of aanraking. 

Een ervaring.
Weer een ervaring. 

Zo komt vanuit de ene ervaring en creatie een andere ervaring voort. 

En dat heet LEVEN. 


EnJOY. 

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.