“Misschien kennen jullie dat beeld dat je over een berg of heuvel aan het wandelen bent en dat je op een gegeven moment denkt: “Oe, best pittig, wat heerlijk om straks dat punt te staan waar ik het overzicht heb en het hele dal om me heen kan zien.” En dan, wanneer je op die heuvel komt of op die berg, kom je erachter dat je niet het hele dal ziet, maar dat de weg over de heuvel heen loopt en dat er weer een nieuwe weg naar een nieuwe heuvel loopt. En dan denk je: “Oké, dan hoop ik dat ik dat zometeen zie als ik boven op die heuvel ben.” En wanneer je op die heuvel bent, zie je een ander landschap met weer een volgende heuvel. En zo kunnen we nog even doorgaan.

Waarom geven we deze metafoor? Omdat we wellicht met jullie kunnen delen dat het soms zo voelt dat je zo toeleeft naar een moment van verlichting of een moment van uitzicht of een moment van weten, dat je vergeet om je heen te kijken op de weg waar je al loopt. En dat je zo gefocust bent op wat jij denkt of verwacht te gaan zien, dat alles wat je gaat zien tegenvalt of anders is.

De tijd waarin wij en jullie nu leven, de tijd waarin de aarde nu verkeert, is een tijd waarin het van belang is dat je het onbekende gaat vertrouwen. Doordat de frequentie omhoog gaat, gaat de tijd sneller en komen de mogelijkheden sneller naar je toe. Maar wanneer jij je te veel focust op wat jij denkt dat de mogelijkheid is, komt die mogelijkheid uiteindelijk nooit echt in beeld, omdat dat nooit je bedoeling is geweest.

Dus waartoe we jullie willen uitnodigen, is om richting te kiezen, de richting die je vreugde geeft, waar je blij van wordt, maar niet je volledig vast te pinnen op waar je nou precies naartoe loopt. Het zou mooi zijn om een wandeling te maken waarbij je besluit dat jij geleid wordt door waar je voeten naar toe bewegen.

Het zou mooi zijn als jullie het leven de kans geven om je te laten verrassen wat er onderweg allemaal is. Ken je dat verschil, wanneer je wandelt en aanwezig bent? Dan ontmoet je vaak een bijzonder iemand, of er komt een vogeltje heel dichtbij op je pad. Je ruikt een bloem zo overvloedig mooi. Terwijl, wanneer jij volledig in gedachten wandelt, helemaal niet aanwezig, dan gaat dit alles aan jou voorbij en mis je als het ware de kansen die het leven jou biedt.

En daartoe willen we jou uitnodigen in jouw eigen leven, om bewust om je heen te kijken waar je nu bent. Want in het nu is het moment waar de creatie ontstaat. In dit moment ontstaat de creatie van jouw volgende stap, en op dit moment is de stap die je neemt een creatie die ontstaat. Wanneer jij al weet dat je vast naar een bepaald punt loopt, is de creatie al historie. En dat is prima, wanneer je dat zo wenst, maar de magie in deze tijd heeft meer in petto dan dat.

Wellicht merk je in jouw eigen leven dat je eerder verveeld bent, of dat je eerder het gevoel hebt van: “Ik heb het gezien, ik snap het al, ik weet het.” Dat komt hierdoor. Het universum staat klaar met oneindig veel mogelijkheden vanuit jouw ziel om je te verrassen met wat er nog meer is in dit leven. En het is niet de bedoeling dat het saai is, het is de bedoeling dat je met volle aandacht en met al je zintuigen geniet van wat op je pad komt, en dat je je laat verrassen.

Met verrassingen zijn jullie niet opgevoed. Het is niet hoe jullie cultuur in elkaar zit, in een wereld van controle en macht. Maar die controle en macht hebben geen enkele grip op jullie wanneer jullie in het nu aanwezig zijn. Want in het nu ben je niet bevattelijk, in het nu sta jij in de magie van creatie, en is het voor jou mogelijk om elke controle en macht die eventueel aanwezig is volledig aan je voorbij te laten gaan. Omdat jij in de levensenergie van creatie staat, waarin alles mogelijk is en alles onbeperkt en oneindig.

En hoe doe je dat? Dat doe je door steeds weer bij jezelf innerlijk te checken: waar bewegen mijn voeten naartoe? Waar voel ik een ‘ja’ in mijn hart? Wanneer ik geen enkel verleden serieus neem, wie ben ik dan? Speel met het leven.

Dat is de boodschap die we jullie willen geven.

EnJOY!”

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.