Wanneer je overgaat kun je letterlijk alles bekijken vanuit een hoger perspectief. Hoewel de heling van onze dierbaren doorgaat, is er steeds een basis van liefde en licht. Met deze bril wordt alles bekeken.

In dit onderdeel gaan we in op het leven in de ongeziene wereld. Hoe ziet dat er precies uit? Hoe wordt dit ervaren?

Je vindt hier gechannelde wijsheid over het dagelijks leven, de beleving van emoties, onderlinge manieren van verbinden en het groeiproces in bewustzijn na het overgaan.

Dagelijks leven

Wanneer we vragen hoe het dagelijks leven eruitziet in de ongeziene wereld en wat zij zoal doen, lijkt het in eerste instantie of Dirk doorkomt. Dan blijkt dat zijn energie blendt met anderen om antwoord te geven.


“Wat we doen? Misschien zou je beter kunnen vragen wat wij zijn. Want voor ons is doen niet meer een woord dat past. Misschien zou je kunnen zeggen dat doen past bij een fysiek lichaam en waar tijd en plaats bestaat. Voor ons bestaan tijd en plaats niet, dus je kunt je voorstellen dat wij ZIJN. 

Wij zijn een lichtwezen en gedachten creëren. Vanuit gedachten creëren wij een ervaring. Instantly, per direct. Die ervaring kunnen wij kiezen, net zoals je een leven kunt kiezen om te leiden. 

Dus wanneer ik bijvoorbeeld voel om mijn lang gekoesterde wens op aarde om piano te spelen hier vorm wil geven, dan word ik piano terwijl ik deze bespeel. Dan hoor ik de klanken, maar ik word ook de klanken. Ik ben het allemaal. 

Ook is het mogelijk om iets wat je in je leven nog niet volledig uitgeleefd hebt zoals je dat wenst, om dat hier nog uit te leven door het op onze manier te creëren en te ervaren. Dus je zou het kunnen zien als een soort speeltuin waarin wij van alles kunnen creëren dat we willen ervaren. 

Wat van belang is wanneer we hier aankomen is of we eerst willen bijkomen en helen van het leven dat we ervaren hebben. Dat geldt voor ons allemaal. Dan worden wij zo liefdevol opgevangen om in de helende tempels aanwezig te zijn, te herstellen van de ervaringen die wij op aarde hebben meegemaakt en te integreren wat wij ervaren hebben. Om het vanuit een hoger veld van liefde en licht het allemaal weer te begrijpen en te zien, de anderen te zien wie zij werkelijk zijn en de verbinding te zien die we werkelijk hebben. Iets wat we niet altijd konden op aarde, omdat het de bedoeling was dat er mensen waren waar we intens liefdevolle relaties mee hadden, maar ook mensen die ons pijn deden of kwetsen.

En het is belangrijk dat wanneer we hier komen, dat we elkaar weer werkelijk zien wie we zijn, elkaar desnoods weer in de armen vallen, herinneren en erkennen. En weer een worden. 

En op een dag wanneer je geroepen voelt om een nieuw leven te leven, zijn er vaak dezelfde zielen waar je mee besluit een leven te leiden, in een andere vorm. Ieder weer dienend, voor zichzelf en/of voor de ander. En de Engelen zijn er altijd bij aanwezig. Zij begeleiden ons zowel hier als daar zo liefdevol en zo zacht.”

Beleving van emoties

“Wanneer je overgaat word je ontvangen op jouw unieke manier in het volle licht, in volle liefde. Een manier die volledig bij jou past, omdat alles mogelijk is. Wat je zult ervaren is liefde, bevrijding van de meer verdichte energie van de aarde en je lichaam naar een verruimende, meer vrije vorm: jouw energetisch wezen. En hoewel dit wellicht niet een emotionele uitingsvorm zal hebben, voelt het vooral als vrij. Aangeraakt in liefde en zo thuis. 

Weet dat ook hier vrije wil aanwezig is. Het is mogelijk om in verschillende frequenties te zijn. Wanneer je dat zou wensen is het mogelijk om een zwaardere frequentie aanwezig te zijn. Wellicht omdat je vanuit je ziel alsnog wil ervaren hoe dat is. Het zijn niet veel zielen die dat wensen, maar het is mogelijk. Daarbij zijn emoties voelbaar zoals die gevoeld worden zoals je die zou kunnen voelen op aarde. Je hebt niet het fysieke lichaam om ze te uiten, maar het gevoel blijft hetzelfde. 

De meeste zielen kiezen voor de bevrijding, de groei naar nog meer licht en hereniging met zielen uit dit leven en andere levens. De emoties zijn dan vrij stabiel zou je kunnen zeggen voor aardse vormen, omdat de bron van liefde en licht gevuld is wanneer je thuis bent. Dus je hebt een basisgevoel van liefde en licht en je hebt overvloed om te delen, overvloed om aanwezig te zijn bij je dierbaren op aarde wanneer dit jouw wens is, overvloed om te kiezen om in verschillende dimensies te zijn en engelen en andere begeleiders te ervaren om wellicht iets te leren in een bepaald veld.

Je zou kunnen zeggen dat elke vorm van expansie van leren vreugde is, maar ook puur genieten van de gelukzaligheid van de bevrijding is emotie. Laten we zeggen, het zijn de emoties zonder de drama’s, zonder de heftigheid. Het zijn meer innerlijke stillere emoties, desalniettemin volledig compleet.”

Verbinding onderling

“Hoe verbinden jullie onderling?”, vroegen wij. Daarop kwam deze mooie reactie:

“Laten we zeggen dat we niet veel woorden nodig hebben. Dat verbinding op zich al genoeg is om communicatie te laten ontstaan. Vanuit een soort weten, vanuit een voelen, telepathisch communiceren zoals jullie dat noemen…Dus je weet in je systeem wat de ander jou wenst te zeggen of wenst over te brengen. Er gaat hier heel veel in gevoel. En dan is het niet het gevoel zoals jullie dat letterlijk in je hart kunnen voelen of in je handen kunnen voelen, maar het gaat over het ervaren van liefde en het ervaren van licht. En het ervaren van liefde en licht is een manier waardoor je als wezen nog meer licht in je op kan nemen. En we kunnen door uitwisselingen ons licht vergroten. 

In het licht zit informatie. Dus in lichtuitwisselingen, frequentieuitwisselingen, ontvangen we informatie.In liefde ligt informatie. Via liefdeuitwisselingen groeien we met elkaar. 

Je zou kunnen zeggen dat liefde het cement is dat ons weer terugbrengt naar het goddelijke dat we zijn. En doordat we die liefde uitwisselen met elkaar, verhoogt onze frequentie en komen we weer dichterbij de bron. Dus voor ons bestaat het vooral uit liefde en licht in vele vormen, waarbij je ook kunt denken aan het elkaar onderwijzen, elkaar inwijden in bepaalde wijsheid of ervaringen. Het betekent ook zingen.. Het betekent ook creaties..

Er is zoveel mogelijk en alles is communicatie. In alles is frequentie aanwezig en de frequentie is de communicatie. Net zoals jullie woorden hebben als communicatie. Elk woord is een creatie, elk woord is een frequentie. In wezen ontvang je niet een woord, maar je ontvangt een frequentie waardoor je weet wat dat voor jouw systeem betekent.”

Spijt

Bestaat er dan eigenlijk nog spijt in de ongeziene wereld? En zo ja, waarover dan het meest? Dit antwoord werd gegeven:

Meer liefde na het overgaan

Je hoort vaak dat er alleen maar meer liefde ontstaat tussen de persoon op aarde en degene in het licht. Dat leek ons een mooi thema om verder op door te gaan. Dit werd hierover gedeeld:


“Het is niet voor niets dat vlinders vaak geassocieerd worden met de liefde van overledenen. Je zou de transformatie van het leven op aarde naar het etherische leven kunnen zien als een rups die transformeert naar vlinder. In dat geval is de rups de mens die leeft op aarde, dichtbij de grond. De wereld is niet zo heel groot en het fysieke bestaan is belangrijk. 

Daarbij kan de een heel plotseling overgaan en de cocon niet zo lang worden bewoond. Ook kunnen er processen zijn van enkele jaren, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of dementie. Er treedt dan een veranderend proces op op vele lagen van het bestaan, wat uiteindelijk kan leiden tot overgaan. 

De tijd in de cocon is een hele belangrijke tijd en eigenlijk is het de tijd om het fysieke lichaam – het rupslichaam – los te laten en de mogelijkheid om het bewustzijn voor te bereiden op de overgang. Afhankelijk van wat de ziel kiest kan dit langere of kortere tijd kosten. Alles is goed. 

Om je vraag te beantwoorden kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Elk mens, elk individu, is zo uniek. Elke ziel heeft zulke unieke wensen, zodat het voor elk mens anders is. Maar zouden we het wat algemener stellen, dan zou je kunnen zeggen dat het uit de cocon komen als vlinder de overgang is naar het licht. 

Je zou kunnen zeggen dat de cocon een groot deel van de persoonlijkheid vertegenwoordigt die de mens heeft gecreëerd in het aardse leven. Een groot deel daarvan neemt de mens niet mee, net als gevolg dat het voelt als een bevrijding.

En dat kun je zien als de vlinder. De vlinder is los van de grond, is veel vrijer en heeft een groter bereik. Met andere woorden, het bewustzijn is ook veel groter geworden. Dus wanneer een mens overgaat, terugkeert naar het licht, is per direct het bewustzijn veel groter. 

Echter, er is altijd een vrije wil, ook in het overgaan. Jij bepaalt in hoeverre je direct in dat grootste bewustzijn wil zijn of dat je dat in stapjes wil doen. 

Dus voor iedereen is het zo dat je die gecreëerde persoonlijkheid die voor dat leven belangrijk was weer los kan laten. Daarnaast is het zo dat je ‘m etherisch nog even kunt creëren wanneer je overgaat, als je dat fijn vindt. Alles is goed. 

Het bijzondere is dat je allemaal de mogelijkheid hebt om dat jasje per direct achter je te laten wanneer je overgaat. En zo je weer helemaal vrij te voelen, helemaal op te gaan in dat grotere bewustzijn, waardoor je zoveel meer overziet dan je alleen op aarde kunt zien. 

Het is niet alleen het vergrote bewustzijn, het is ook de omarming van die universele onvoorwaardelijke liefde waarin je terechtkomt. En dat is soms ook wennen, maar het mooie is dat je het herinnert. 

Hoe soms op aarde de liefde overweldigend kan zijn wanneer die onvoorwaardelijk is van iemand, is de onvoorwaardelijke liefde die je ervaart wanneer je overgaat er een van grote herkenning voor iedereen. Een diep thuiskomen, een herinnering van wat je zo goed kent van voordat je geboren werd. Die liefde, die omarming, is bevrijdend. 

Wat er dan gebeurt tijdens die overgang, in die liefde en in dat grote bewustzijn, is dat je alles kunt overzien aan aardse situaties en relaties met een veel bredere kijk. Een kijk van veel meer liefde en een hart dat veel wijder openstaat. Met als gevolg dat jij nog veel meer in de liefde baadt, waarbij de angst die nog gekoppeld is aan het fysieke lichaam opgelost is.

De grootste angst voor het fysieke ilchaam is doodgaan, niet meer bestaan voor het aardse lichaam. Terwijl wanneer je overgaat precies die grootste angst verdwenen is. Kun je je voorstellen hoe dat bevrijdt?

En die liefde en dat uitgebreide bewustzijn is voelbaar voor degenen die achterblijven op aarde. Het is voelbaar in hun veld, doordat de energetische liefde samensmelt met het energetische lichaam van de achtergeblevene wanneer je dat wenst. In hoeverre je daarvoor openstaat helpt om die versmelting van het energetische te laten plaatsvinden. Het gaat nooit verder dan waar jij aan toe bent. 

Het helpt echter wel wanneer je ervoor openstaat dat degene die over is gegaan bij je is en dat dat verruimde bewustzijn en die liefde invloed hebben op jouw bewustzijn. Dat kan ervoor zorgen dat jouw donkere wolken wat lichter worden. Zij zijn dan als het ware de zon die helpt om de wolken te verdrijven. 

Velen van jullie zullen dit herkennen. Niet altijd bewust, maar dat je voelt dat er af en toe zo’n moment is dat je gedragen wordt, dat de pijn en het verdriet verdwijnen. Vanuit deze wereld willen we jullie vragen om daarvoor open te staan. Want wanneer de rups afgesloten op aarde blijft leven is het moeilijk om de rups te bereiken. Terwijl wanneer de rups begrijpt dat hij eigenlijk zelf al een vlinder is, is het veel makkelijker om verbinding te maken. 

Zo is het ook met mensen op aarde. Wanneer ze hun bewustzijn vergroten, gaan ze als het ware de coconfase al door. Door langzamerhand hun persoonlijkheid en patronen achter zich te laten. Hoe vrijer je daarvan bent, hoe meer je al de vlinder bent op aarde. Dus je hoeft niet over te gaan om vlinder te worden. Het is slechts het afleggen van het jasje van de aardse beperkingen en de fysieke angst om dood te gaan. Wanneer je die angst niet langer hebt, omdat je de angst in de ogen hebt gekeken, wanneer je volledig in liefde kunt zijn in het moment, kun je in het aardse leven ervaren dat je een vlinder bent. 

De overgang zal dan ook vredig en bijna als vanzelf gaan.”