Dirk: “De overgang was zo mooi Yvette. Je kunt het je niet voorstellen. Het was… ja… hoe kun je het uitleggen. Alsof ik in een warm bad terecht kwam. Een warm bad en tegelijkertijd kon ik het verdriet van mijn dierbaren voelen. Dat was soms wel lastig, eerlijk gezegd. Dat je het verdriet ziet maar dat je je tegelijkertijd in een warm bad voelt zitten. Het is heel tegenstrijdig. Ik dacht vaak: je hoeft geen verdriet te hebben, want ik heb het zo goed. Maar ja, ik begrijp natuurlijk wel dat we die liefde, die fysieke liefde niet meer kunnen tonen. Ik ben nog heel vaak bij Paul. Mijn liefde voor hem zal nooit maar dan ook nooit verdwijnen. Ik hou eigenlijk nog veel meer van hem dan tijdens mijn leven. Zoveel meer, omdat ik mij nu totaal kan geven zonder zorgen. Ik wil zeggen dat ik van hem hou en dat ik er voor hem zal zijn als zijn tijd komt. Ik zou hem willen omringen met alleen maar witte rozen. Witte rozen van de liefde. Je denkt dat die rood zijn, maar voor mij zijn ze wit.

Herken mij in vlinders

Wanneer een dierbare is overgegaan naar het licht is de kans groot dat je wordt overvallen door eenzaamheid en verdriet. Misschien voelt het in jouw rouw zelfs alsof je de grip kwijt raakt.

We weten dat het dan extra moeilijk is om te kunnen voelen dat jouw dierbare in een andere vorm bij jou aanwezig blijft. Ook al weet je in je hart dat hij of zij nog zo bij jou aanwezig is.

Je hoeft het niet alleen te doen. Er is zoveel hulp aanwezig vanuit de ongeziene wereld wanneer we ons hiervoor openstellen.

Op deze pagina vind je een liefdevolle boodschap die onze gidsen graag willen delen met iedereen die rouw ervaart. Ook vind je een meditatie die in het teken staat van contact met een dierbare. Voorafgaand aan deze meditatie kwam een energie door die zich de Engel van liefde noemde. De boodschap van deze engel en de meditatie samen zorgen voor een warm bad van heling. 

We nodigen je uit om je te openen voor de liefde die altijd beschikbaar is.

Rouw

“Degene die overgegaan is, van wie je zo intens houdt en jou in verdriet ziet, is zo bij jou aanwezig. Hij of zij houdt je hand vast, aait je over je haar en je hoofd en vraagt de engelen om hun vleugels om je heen te leggen. 

Wat wij jou willen vragen is het moeilijkste wat er is. Dat is om je hart te openen door aan ons te denken. De pijn te voelen, maar ook de vreugde van onze liefde. 

De intense vreugde van onze verbinding, weer voor je te zien hoe we samen zijn. Niet alleen met de pijn, maar ook met de dankbaarheid, want die geeft je kracht.”

Luister hier de boodschap van onze gidsen, voor jou:

Boodschap van de Engel van Liefde

“Namens de Engel van liefde zou ik graag nog een paar woorden spreken over rouw, zou ik graag jou toespreken. Jij die in rouw bent, heartbroken. 

De weg naar het helen van het hart is liefde. De weg die leidt naar het helen van het hart is het helen van de stukjes die gebroken zijn. Tranen zijn vaak het cement, tranen van liefde voor diegene die jij verloren bent, die niet langer bij jou is in dit fysieke leven. 

En waarom rouw soms zo oneindig lijkt, is omdat rouw ruimte nodig heeft en heel veel liefde. Rouw wenst gezien te worden, omarmd te worden, gekoesterd te worden. Omdat rouw in wezen jouw hart is dat lijdt, jouw hart dat gebroken is. 

Wanneer je zo in liefde bij jezelf kunt zijn, de emoties kunt doorvoelen, zonder de verhalen in te gaan van eenzaamheid, slachtofferschap, verlies, niet meer weten hoe je verder kunt. Puur de emoties voelen heelt jouw hart. Wat je daarbij nodig hebt is veel warmte en liefde van anderen. Handen die je aanraken, ogen die je zien, rust, ruimte en natuur. 

En bovenal heeft rouw jou nodig, jouw aanwezigheid, zonder dat je vlucht voor de pijn of het verdriet. Dat je daarin aanwezig bent, zodat je voelt dat je elke keer wanneer je weer een stukje uit je hart heelt met tranen of wanneer jij je pijn of verdriet uit, dat stukje weer gelijmd wordt in je hart. Stukje voor stukje.

Loop er niet van weg, ga het aan. En weet dat wij vanuit de ongeziene wereld altijd voor jou aanwezig zijn. Vleugels van Engelen die om jou heen slaan, jouw geliefde dierbare die zo dichtbij jou is in een nieuwe vorm. Een energetische vorm waarin jullie alsnog kunnen versmelten, samen kunnen zijn.

Laten we samen een meditatie ervaren om te voelen hoe het voelt om zo aanwezig te zijn in het veld van liefde met jouw overleden dierbare.”

Meditatie

Deze meditatie neemt je mee naar het veld van licht waar jij jouw overleden dierbare steeds weer kunt ontmoeten. We wensen je een warm bad vol liefde.

Het is fijn om ook na de meditatie wat rust in te bouwen. Wie weet wil je opschrijven wat je hebt ervaren. Voel wat je nodig hebt.

p.s. * Het kan zijn dat je het tikken van het dak hoort. Dat is een gevolg van de aanwezige energie.