Vraag: Veel mensen zijn boos op hun politieke leiders op dit moment. Zouden jullie jullie wijsheid hierover kunnen delen? 

Zeker.
Misschien kun je je nog herinneren dat je als kind in de klas zat en boos werd, omdat er iets gedaan werd in je omgeving – ofwel door de leraar of door een kind uit de klas – waarbij je onrecht voelde? Dat je als kind onmacht voelde, dat je er niet zoveel aan kon doen. En wellicht kreeg je op een ander moment op jouw manier een uitbarsting van boosheid of verdriet, omdat je dat allemaal moest tolereren.


Er is zoveel wat je als kind te tolereren hebt en wat tegen jouw systeem indruist, omdat je in een systeem gezet wordt wat voor jou bepaalt en niet andersom. 

Veel ouders voeden op die manier op, omdat je dan klaargestoomd wordt voor het systeem waarin je weemoedig meeloopt. Daarmee behoeden ze je voor moeilijke fases en tegenwerkingen. Dat doet elke ouder uit liefde en elke ouder doet het weer opnieuw, waardoor het systeem steeds opnieuw gecreëerd wordt. 

En wanneer je voelt dat je nu in deze tijd extra getriggerd wordt door de leiders in deze wereld en je voelt onmacht, onrechtvaardigheid, dan is het eigenlijk dat kleine kind in jou dat weer getriggerd wordt, dat weer netjes in de klas moet zitten. 

Je moet je gedragen en zij weten wat beter voor jou is, terwijl alles in jou zegt dat het anders is. 

Hoe kun je dit doorbreken? 

Het is heel belangrijk om je te beseffen dat je niet langer het kind bent, maar een volwassen mens en dat er niemand is die over jou kan beslissen zolang deze personen niet in jouw mind komen en een stem krijgen. 

Wees je ervan bewust dat wanneer jij in je hart verblijft, waar jouw waarheid leeft, waar rechtvaardigheid leeft, waar jouw weten en wijsheid is, dat je daar precies weet wat goed voor jou is en wat jouw weg is. 

Weet dan ook dat jij zelf de keuze hebt om die weg te gaan. 

Het enige wat je kan overkomen is dat je het moeilijke kind in de klas wordt; dat mensen je tegendraads vinden en dat je niet langer meedoet met het systeem. 

En daar moet je moedig voor zijn, moedig om je eigen leiderschap te pakken en te beslissen over jouw leven. 

Wat daarvoor nodig is, is dat de kwebbelende aap in je mind aan de kant gaat, want die is getraind door het systeem. 

Daar hoor je waarschijnlijk dat stemmetje nog dat zegt dat je gestraft wordt als je niet doet wat je gezegd wordt. 

Maar wanneer jij niet langer gelooft in dat systeem, is er niets om boos over te worden. Dan kun je zien dat zij in een spel verwikkeld zijn van macht en onmacht, een spel waar jij zelf uit kunt stappen, want jij hebt je eigen soevereiniteit. 

En je zal uitgedaagd worden om niet meer het gemak, het comfort en de bevestiging te krijgen van het systeem en de mensen daarin. 

Maar wat zul je een vreugde voelen en de liefde voor jezelf omdat jij je eigen hart volgt en jij niet langer reageert als het kind en de ouder. 

Je stapt uit je kindrol en je beslist om als volwassene te leven. 

En door anderen niet te veroordelen, te bestraffen of te zeggen hoe het moet, stap je ook uit de ouderrol, de ouderrol van de opvoedkundige die zegt: ‘ik weet het beter dan jij’. 

Je stapt in de rol van de volwassene, van gelijkwaardigheid en van ieder mens die soeverein is en zelf mag kiezen. 


Dit is JOUW leven. 

Van het begin tot het eind is dit JOUW leven. 

En jouw ziel heeft gekozen om hier te zijn en het leven te leven wat bij jou past. 

Wanneer je dit ziet als een spel en een paradijs op aarde om al deze spelregels uit te testen, zal je ook zien dat je er lichter in kunt worden. 

Want het universum draagt je, niet het systeem. 

Je hebt als het ware surrogaatouders gekregen door een systeem dat voor jou bepaalt, maar wanneer jij vanuit je essentie leeft, je naar je ziel luistert, je verbindt met de bron en je hart samen laat werken met je derde oog, met je visualisatie, met je wensen, dan werkt het universum met jou samen om dat te creëren waarin jij gelooft. 

En dat kan geheel bestaan in een wereld die bestaat naast een wereld van systemen, van macht en onmacht.

We nodigen jullie uit om dit te ervaren met elkaar, om die vreugde met elkaar te voelen en samen de bevrijding te vieren die dit teweeg brengt. 

Ieder levend vanuit zijn of haar waarheid en diep weten. 

Vol liefde en compassie, ook naar degene in het systeem, om werkelijk in vreugde te leven. 

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.