Vraag: Hoe kunnen wij omgaan met verharding in onszelf en in onze omgeving?

Laten we beginnen met het goede nieuws. 

Het goede nieuws is dat de kinderen die op dit moment op aarde komen steeds minder in staat zullen zijn tot verharding. 

Verharding is iets wat vanuit een ouder systeem veel voor is gekomen bij de generaties voor jullie en wat vaak nog in jullie voortleeft, maar jullie al getransformeerd hebben of aan het transformeren zijn. 

De kinderen zullen niet meer in staat zijn om zo diep te verharden, omdat zij dat stukje niet meer in hun systeem hebben zitten. 

En wanneer ze dat wel toestaan en wel in zich hebben, zal het sneller transformeren dan bij de generatie daarvoor. 

Je zou het zo kunnen zien dat de generatie voor jullie nog verhard over kan gaan, om vervolgens die verharding in het hiernamaals op te lossen, terwijl in jullie generatie de verharding vaak meer tijdens het leven wordt opgelost, vaak nog door crises in welke vorm dan ook. 

De generatie na jullie zal dat spelenderwijs doen, niet meer zo ‘dramatisch’ als we dat zo mogen noemen. Het zal bijna als vanzelf gaan door de levensomstandigheden die veranderen en de systemen die veranderen. De verharding van systemen die je nu gereflecteerd ziet in de mensheid is op een gegeven ogenblik niet meer nodig. 

Je zou kunnen zeggen dat de kinderen en de kinderen die daarna komen een soort van watervlug worden, waardoor ze niet meer bevattelijk zijn voor de systemen. Ze stromen er gewoon doorheen. 

Onafhankelijk en alleen ontvankelijk voor hun eigen stroom en voor hun eigen essentie. 


Dat is op dit moment nog niet zo goed te zien, ook omdat op dit moment de kinderen, die op die manier door het systeem heen stromen, gezien worden als lastig en onhandelbaar door veel mensen in het systeem. 


Gelukkig zijn er heel veel ouders die deze kinderen al werkelijk zien en hen ondersteunen in hun authenticiteit.


Wanneer je werkelijk authentiek bent, zal er geen verharding optreden. 

En dat is waarom er zoveel verharding opgetreden is: omdat je niet toegestaan werd om authentiek te zijn. De opvoeding en de systemen zorgden ervoor dat je in het harnas ging en dat je je gedroeg en dat je dat het liefst ook weer letterlijk doorgaf aan jouw kinderen. 

Maar die tijd is voorbij. 

Op de vraag hoe je nu om kunt gaan met verharding in je omgeving is het antwoord heel simpel: wees ultiem authentiek. En durf volledig authentiek te zijn als je in jezelf weet hoe dat moet, juist in de omgevingen waar verharding optreedt.
Want, doordat jij dat gedrag laat zien, zullen degenen die verharding in zichzelf voelen, getriggerd worden en daarbij hebben ze de keuze om getriggerd te worden en in de verharding te blijven, wat hun goed recht is, of er zal wat warmte binnentreden in het koude harnas van verharding. 

Dus wij nodigen jullie uit om zo authentiek mogelijk te zijn en je absoluut niet aan te passen. 

Wanneer jij te maken hebt met mensen in je omgeving, je familie of dierbaren om je heen waarbij je nog zo voelt dat die verharding er is, wees dan gewoon liefde

Who cares? Wees lekker anders. 

Zoals de kinderen nu laten zien hoe dat moet, zo kun jij dat ook doen in een omgeving waar verharding is. 

Pas je vooral niet aan, want wanneer je je aanpast bevestig je die verharding die ergens nog in je systeem aanwezig is, opnieuw. Dat is wat jou niet dient. 

Natuurlijk heb ook jij de vrije keuze om het wel te doen, maar weet dat wanneer jij voelt dat je nog wat laagjes af wil leggen, dat je alleen maar authentiek hoeft te zijn.
En dat doe je door steeds in elk moment, in stilte bij jezelf te voelen:

Wat wil ik nu?
Wat zegt mijn lijf? 

Wat zegt mijn hart? 

Wat voelt nu goed?

En dan zal je opvallen dat wanneer je hoofd antwoordt vanuit een oude overtuiging of een oude loyaliteit, dat het je geen prettig gevoel zal geven. Dan weet je dat dat niet jouw antwoord is, maar een antwoord uit jouw systeem. 

En wanneer je vreugde voelt en misschien een beetje spanning, omdat je zo anders gaat zijn dan wat er van je verwacht wordt, dan zit je op het juiste spoor. 


En kijk ook naar anderen die authentiek en vrij zijn. Kijk naar hun voorbeeld, want hun energieveld is goed voor jouw veld. Jullie beïnvloeden elkaar. 

Zorg dat je niet te veel in omgevingen hoeft te zijn die verhard zijn.

Zorg dat je in omgevingen bent die vloeibaar, stromend zijn. 

En wanneer jij het licht brengt in de omgeving waar verharding optreedt, blijf dan steeds weer volledig bij jezelf. Een prachtige oefening om jouw licht nog helderder te laten stromen.

Dus geniet van de momenten dat je verharding tegenkomt, omdat jij daar de bloem kunt zijn waarvan men de geur en kleur kan ruiken en zien, om zo te weten wat er werkelijk leeft in zichzelf. 
Geniet ervan.
Deel jouw authentieke schoonheid in alle vormen.

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.