Kunnen  jullie jullie wijsheid delen over verslavingen?

Dear one!
In het woord ‘verslaving’ zit het woord ‘slaaf’. En dat zegt alles. Dat klinkt wellicht wat hard.


Het is wellicht interessant dat wanneer je naar jezelf kijkt als mens op aarde, dat er zoveel vormen zijn van jou. En je mag ze allemaal beleven. Weet ook dat ze allemaal precies de bedoeling zijn. Dus ook wanneer je het gevoel hebt dat je, zoals dat heet, een verslaving hebt  waarbij je slaaf bent van iets buiten jezelf, is dat de bedoeling. Want juist door dat te ervaren is het voor jou mogelijk om terug te keren naar wat voor jou zo belangrijk is. Wat zo belangrijk is voor jou, is dat jij je weer herinnert wie je werkelijk bent. 

En misschien is het uiteindelijk wel het mooiste als jij ‘verslaafd bent’ aan jouw hoogste zelf, jouw hoogste vorm. 

Want wat is slaaf zijn?
Slaaf zijn is dienstbaar zijn aan iets dat hoger is dan jij. 

En laten we eerlijkheid, de persoonlijkheid zal altijd van een lager niveau zijn dan jouw hogere zelf. Daarmee hebben we het niet per se over hoog en laag in de zin van oordeel, maar wel in frequentie. 

Dus dear one, wanneer je ziet dat je in wezen altijd een keuze hebt om te kiezen waaraan je dienstbaar wil zijn, dan is het aan jou om te kiezen waar jij slaaf van wil zijn. 

En we weten dat het moeilijk kan zijn wanneer je verslaafd bent aan iets buiten jezelf, wanneer het je iets geeft wat je niet aan jezelf kunt geven, het je verdooft of je in een staat brengt waarbij je niet meer de verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Het kan dan heel soothing zijn. En het is van belang dat je jezelf daar niet ook nog eens de schuld van geeft,  want dan kom je in een dubbele loupe die jou niet dient. 

Dus het eerste wat we willen zeggen is dat wanneer je slaaf bent van iets buiten jezelf: perfect! Laat het zijn zonder daar allerlei ideeën over te hebben, want alles beweegt en het is altijd mogelijk om te veranderen op jouw moment. 

Want wanneer je genoeg weerstand voelt op een dag tegen deze verslaving, zal het moment openbreken dat ofwel het universum jou een situatie geeft waardoor je het van belang begint te vinden om verantwoordelijkheid te nemen om deze verslaving te turnen, ofwel er gebeurt iets in jezelf waardoor je niet anders meer kan. 

Vertrouw erop dat jouw ziel altijd het volgende aanbiedt wat mogelijk is en dat zelfs wanneer je je leven lang verslaafd bent aan iets buiten jezelf, het mogelijk is dat dat precies is wat je in dit leven wenst te ervaren. 

En dat is wat we bedoelen met: zie het niet als schuld, maar zie het als een ervaring. En wanneer je voelt dat je jezelf wilt bevrijden uit het slaaf zijn aan iets buiten jezelf, dan begint dat met hele kleine stapjes. Om weer dichterbij jezelf te komen, om weer trouw aan jezelf te zijn. 

En we weten dat dat niet altijd makkelijk is, maar zoek vooral alles op wat jou intrinsieke vreugde geeft, de meest simpele dingen waar je weer bewust van wordt. Want verslaving is eigenlijk niets anders dan slaapwandelen.

Wanneer je weet: ‘ik wil niet langer verslaafd zijn’, heb je jezelf wakker te maken. En wakker maken doe je door wakker te worden. Dus met andere woorden, door al je zintuigen in het hier en nu aan te zetten en jezelf af te vragen wat in jou en om je heen van een hoge frequentie is waar je werkelijk vreugde voelt en hoe je daar zo lang mogelijk in kunt vertoeven. 

Dat betekent dat je verantwoordelijkheid neemt om dat te zoeken. Is dat de natuur? Is dat een persoon die het licht brengt, waarbij je voelt dat door het licht van de ander je frequentie verhoogt? Waarbij de ander jou niet hoeft te redden, maar slechts het licht hoeft te zijn. Is het een boek dat je leest, een film die je kijkt, muziek die je hoort..? Ieder van jullie heeft de mogelijkheid om ergens in een hogere trilling te komen, waardoor je je op dat moment richt op het hogere in plaats van op dat waar je verslaafd aan bent. 

Waar wil jij verantwoordelijkheid voor nemen? En wanneer je voelt dat je verslaafd bent, waar neem je dan geen verantwoordelijkheid voor? Is dat iets wat je kunt zien vanuit jouw kind-zijn dat je geleerd heeft om geen verantwoordelijkheid te nemen? Misschien is het een voorbeeld van één van degenen om jou heen in je jeugd. Het is soms ongelooflijk inzichtelijk wanneer je een inzicht kunt krijgen over waar het vandaan komt. 

Is het een angst? Is het een trauma? Is het een voorbeeld? Waar heb jij besloten om niet langer de verantwoordelijkheid te nemen voor het reusachtige,  prachtige lichtwezen dat je hier op aarde bent, omhuld door een fysiek lichaam? 

Wellicht is het omdat je het te spannend vindt om hier op aarde te leven, wellicht is het omdat je te gevoelig bent om alle invloeden om je heen te verwerken. En dat is waarom we zeggen: er is nooit schuld, want het is altijd een overleving die jij gekozen hebt. En wanneer het jouw moment is, zal je in staat zijn om hier een doorbraak in te maken. Een doorbraak omdat je je weer herinnert wie je werkelijk bent. 

En wat altijd helpt is om te luisteren naar bijvoorbeeld meditaties met een hoge frequentie, 
om rituelen in je leven te brengen die jou steeds weer in die hoge frequentie brengen, 
om te bewegen zodat je letterlijk iets doorbreekt. Er zijn zovele wegen naar Rome en bovenal wanneer je voelt dat je de verantwoordelijkheid terug wil nemen, vraag dan ons om hulp. 

Wij staan klaar om jou heen om jou te helpen, 
om jou allerlei mooie schitterende tekens te geven,
om mensen op jouw pad te brengen,
waardoor je alsof het niets is, deze verslaving kan doorbreken.
Echter, jij moet dat aan ons vragen. 

Dat is de weg. 

Wij kunnen niets doen als jouw ziel wenst om verslaafd te zijn, terwijl je er wellicht last van hebt vanuit jouw menselijke zijn. 

Maar wanneer je ons vraagt om te helpen, gaan wij aan het werk. En dan vragen we jouw toewijding, net zoals je toegewijd kan zijn aan je verslaving, om met ons samen te werken in het hoogste licht. 

Alleen wanneer het jouw diepste wens is. Als dat niet zo is, is alles ook helemaal perfect. 

Wellicht hoor je van anderen die langere tijd verslaafd zijn geweest wat het ze allemaal gebracht heeft. En dat ze begrijpen waarom dat zo is geweest. 

Het is vaak een groot geschenk omdat vanuit die dualiteit helder wordt dat je verslaving alles te maken heeft met je gevoeligheid en jouw enorm grote licht. 

En wanneer jij verantwoordelijkheid durft te nemen om volledig in dat grootse licht te gaan staan, is dat misschien wel je nieuwe verslaving. 

EnJOY.

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.