Hoe staat de vrije wil in relatie tot het zielscontract? Is het mogelijk om van je zielscontract af te wijken?


Het is mooi om deze vraag te bezien als mens vanuit meerdere dimensies. 

Wanneer de ziel besluit het leven op aarde te gaan leiden, zijn er wensen om bepaalde ervaringen mee te maken. Het resultaat is daarbij van belang, niet zozeer in welke vorm de ervaring geleefd wordt. 

En daarbij komt de vrije wil kijken. 

Je zou kunnen zeggen dat het voor de mens mogelijk is om allerlei keuzes te maken in het aardse leven en dat dat de bedoeling is. De mens is schepper.

En binnen alles wat mogelijk is heeft de mens in zijn of haar hart een kleine navigatietool meegekregen. En die navigatietool is afgestemd op de ervaringen die de ziel graag wenst te beleven in dit leven.

Je zou kunnen zeggen dat wanneer de mens op weg is naar één van de ziel ervaringen, dat de ziel dan de navigatie aanzet voor een bepaalde bestemming. 

En net als wanneer je dat in je telefoon intypt, krijg je meerdere routes te zien. De één wat korter, de ander wat langer, de een over de snelweg, de ander wat meer een toeristische route. Je kunt zelfs instellen of je via de snelweg wil of niet. 

En zo geldt dat ook voor de vrije wil van de mens. De mens is vrij om te kiezen op welke manier die ervaring beleefd wordt. De korte versie, heel direct, of in een lange toeristische route waarbij er meerdere ervaringen meegepakt worden, andere mensen bereikt worden en waarbij je soms het idee hebt: ‘Zo, dit is het thema van mijn leven. Ik kom hier bijna nooit vanaf. Zou dit mijn levensles zijn?’

Dat betekent dat je de toeristische route hebt gekozen. 

Het interessante is dat wanneer je je daar bewust van wordt als mens, dat je tijdens je leven kunt kiezen om alsnog een snelweg te kiezen wanneer je het gevoel hebt: ‘Ik ben hier wel klaar mee’. 

Wat je ervoor nodig hebt wanneer je de snelweg wenst te kiezen, is dat je heel direct in verbinding blijft staan met je hart. Je zou je kunnen voorstellen dat als je hard rijdt op een snelweg, dat je ook moet opletten. Je kan dan niet ondertussen een beetje om je heen zitten kijken, want je hebt op te letten op wat er allemaal in je omgeving gebeurt omdat het sneller gaat. 


Zo geldt ook dat wanneer je een snellere ervaring wilt beleven in jouw leven, dat je goed gericht moet zijn op je hart. Je moet gefocust zijn. 


Misschien is het je opgevallen dat wanneer je iets kiest wat je daadwerkelijk wenst te ervaren en je zet daarop al je focus, zonder dat het beperkend wordt, dus verwonderend, blij en vrij, dan gebeurt het soms bijna instantly. 

En dat komt omdat je dan zo vanuit je hart een focus zet met gevoel erbij, waardoor het per direct kan ontstaan. 

Alleen er zijn heel veel velden in je leven waar je misschien niet zo bewust van bent, maar die wel door je ziel als wens in jouw navigatie geprogrammeerd zijn. En zolang je daar niet zo van bewust bent, zal het wat langer duren, zal je eerder omwegen maken. 

Dus het is interessant wanneer in jouw leven bepaalde thema’s  terugkomen en je bent je er bewust van, dat je daar wat meer bewust bij stil gaat staan als mens en om jezelf af te vragen:

‘Wat is nou mijn wens op dit moment, hier in dit fysieke leven? 

Als ik mijn navigatie bestemming zou kunnen kiezen, wat is dan mijn diepste wens? 

Wat houdt mij tegen om deze diepste wens te leven?
Kan ik daar bewust van zijn?
Welke angst zit erop?
Welke beperking heb ik mezelf opgelegd?
Welke patronen zijn in mijn leven binnengeslopen?’

Natuurlijk is het zo dat wanneer jij een diepe zielenwens hebt om iets op aarde te ervaren, je vaak in een omgeving geboren wordt waar je dit eerst in de dualiteit ervaart, dus juist in afwezigheid van de wens die jij zo diep in ziel voelt. Juist door het niet te ervaren, weet je wat het is dat je mist. 

Daardoor krijg je de kans om te kiezen het wel te ervaren, waarbij het niet zo is gezegd dat je dat dan altijd zal ervaren in je leven. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die de leegte die ze in hun kinderjaren ervaren hebben blijven herhalen, bijvoorbeeld in hun eigen relaties. 

Het kan dus zijn dat je niet weet waar de sleutel ligt, omdat je als het ware als een vis in het water zwemt en je niet doorhebt dat je daarin zwemt. Je weet niet dat er een andere weg is. 

Op die momenten is het ook van belang dat je aan iemand anders vraagt om wat verder te kijken, om wat meer vanuit het grote geheel te kunnen kijken, het overzicht te hebben. 

Dat kun je zelf doen, door je met je ziel te verbinden, met je gidsen te verbinden, je beschermengel en engelen inzicht te vragen bijvoorbeeld tijdens visualisaties. Of je vraagt aan iemand uit je omgeving om met jou naar het grotere plaatje te kijken. 

Het is dus zo dat er inderdaad wensen zijn vanuit de ziel. En een ‘zielscontract’ klinkt heel statisch, dus wellicht is dat woord iets te statisch gekozen. Zielen Wensen om te ervaren en op de aarde de mogelijkheid om steeds weer te kiezen welke route jij zou willen lopen, welke dingen jij zou willen meemaken.’

Weet dat alles wat je kiest in wezen verbonden zal zijn met je zielenwens. 

Zo is de wereld in elkaar gezet, zo ben jij de schepper.

Daarom wordt er vaak gezegd: alles is goed, alles is de bedoeling. 

Ook al lijkt het soms volledig anders: voor je ziel is alles de bedoeling, is alles op aarde de bedoeling. 

Wat wij kunnen zeggen is dat vanuit het grote geheel en de zielen wordt de ziel van de mensheid ingekleurd met alle ervaringen die zij wenst te ervaren. 

En ja, daar kun je een bijdrage aan leveren door de ziel van de mensheid naar meer liefde te brengen, naar meer licht te brengen, door bij jezelf te beginnen.

Dus het bewustzijn om steeds weer in een hoge frequentie te komen, waardoor de weg die je kiest vreugdevoller zal zijn, lichter zal zijn. Dat is vrije wil. 

Je kunt ook kiezen om de moeilijke zware weg te nemen. 

Dat is volledig aan jou.
Dat is vrije wil. 

De mens is vrij om te kiezen hoe je het wil ervaren. 

Wat is daarin jouw wens?
Je daar bewust van zijn maakt het mogelijk om te kiezen voor lichtheid en vreugde. 

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.