We kregen de vraag hoe om te gaan met angst en dan in het specifiek met de angst om niet rond te kunnen komen. Kunnen jullie daar iets over delen? Het is een angst die momenteel veel leeft. 

Is het je opgevallen hoe vaak angst over de toekomst gaat? Is het je opgevallen hoe vaak angst gaat over waar je nu niet bent? Is het je opgevallen dat doordat je in de angst gaat je vergeet hoe het nu werkelijk is?

Het universum leeft in dit moment en biedt jou op dit moment wat de bedoeling is. Niet wat in de toekomst in de bedoeling is. Die anticipatie vanuit het universum bestaat altijd vanuit het nu. 

En wanneer jij in het nu in angst leeft voor schaarste, voor tekort of het niet rond kunnen komen, dan is dat wat in het nu ontvangen wordt door het universum. Terwijl het universum jou op dit moment wellicht niet eens zozeer in die tekorten heeft geplaatst. 

Met andere woorden, jij jezelf er nog niet zo in hebt geplaatst. 

Wanneer jij jezelf daar nu steeds in plaatst terwijl het op dit moment wellicht nog niet echt waar is, creëer je je eigen toekomst. 

En we zeggen niet dat het niet terecht is om angst te hebben. We zeggen ook niet dat het niet terecht is om je zorgen te maken over de toekomst, want het is niet bekend hoe de toekomst zich ontvouwt, maar we zeggen wel dat de mens aan de voet staat van de toekomst. 

Wanneer je de toekomst als een berg zou zien, dan bepaal je onderaan de berg hoe die berg eruit gaat zien. Dus wanneer er zoveel angst is voor tekort op dit moment, dan is het voor het universum een teken om dat wellicht te creëren. Omdat het een wens lijkt en ‘your wish is our command’. 

Dus hoewel jullie vrije wil hebben en mogen denken en voelen wat je wenst, willen we je ook uitnodigen om in het nu om je heen te kijken wat er allemaal is waar je dankbaar voor kunt zijn, waar allemaal voor jou gezorgd wordt. 

En wanneer je in dat vertrouwen en die dankbaarheid kunt zijn, is dat wat het universum op dit moment voelt en de wens die het universum voor jou wil blijven creëren. 

Met andere woorden, wanneer jij jezelf steeds weer terugbrengt in het nu en dankbaar kunt zijn voor de kleinste dingen die nu in jouw wereld aanwezig zijn, dan voelt het universum de dankbaarheid en het vertrouwen van overvloed. 

En hoewel het voor jullie minds onmogelijk te geloven is, is het zo dat hoe meer mensen tegelijkertijd in de dankbaarheid blijven, in het licht blijven en in de liefde blijven, hoe meer dit als extensie zichtbaar zal worden in de toekomst. 

Dus wanneer veel mensen onderaan de berg dankbaar zijn voor wat er onderaan de berg is, de bloemetjes, de planten, de dieren wellicht, het fruit, de vruchten, weet dan dat wanneer je verder omhoog loopt de berg zich vormt naar wat jij ziet. 

En wanneer jij elke keer ziet wat er werkelijk om je heen is aan schoonheid, wat er voor jou aanwezig is om jouw behoeften te vervullen, dan is de kans veel groter dat jullie samen een toekomst creëren waar schaarste niet bestaat. Een toekomst waar dankbaarheid en liefde het mogelijk maken dat jullie voor elkaar zorgen, in plaats van dat jullie in een staat komen van tekort. 

Want elk mens heeft zoveel talenten. Talenten die gedeeld kunnen worden en die je aan elkaar kunt geven, waardoor als het goed is een balans bestaat tussen geven en nemen, waardoor er geen tekorten zijn. 

En we weten dat degenen die luisteren naar dit bericht ergens een diep vertrouwen hebben en weten dat het klopt op deze manier. En dat het soms moeilijk is in een wereld als deze om het vertrouwen te blijven houden. 

Dus wat we tegen jullie willen zeggen is: blijf in het nu voelen wie jij werkelijk bent. Blijf voelen wat een licht je bent, wat een liefde je bent, wat bijzonder je bent en hoe jij elke dag weer een lichtspoor achter kunt laten.

Kijk om je heen en zie de mensen waar je dankbaar voor bent in jouw omgeving; degenen die jou zien en degenen die jij ziet. 

Dank voor het eten dat op je bord ligt. Dank voor alles wat elke dag weer naar je toe komt. Dank voor de natuur, de plek waar je woont, want deze dankbaarheid is liefde. 

En deze liefde trekt liefde aan. En liefde trekt overvloed aan. Dus blijf in liefde en voel hoe jij die liefde in jezelf kunt vieren. 

Is het zingen, dansen, schrijven, wandelen? Voel hoe jij je creatieve levensstroom aan blijft houden. Want dat betekent dat het water blijft stromen, dat je met de levenskracht van het leven verbonden blijft. Wanneer die kanalen openstaan is het zo makkelijk om jou te bereiken in welke vorm dan ook. 

Dus houd je levenskracht levend. Stap vol in het leven. Leven, hier ben ik! Ik vertrouw,  ik sta en in elk moment weet ik dat er voor mij gezorgd wordt. 

EnJOY!

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van thema’s en lichtwezens.