๐™๐จ๐ฎ๐๐ž๐ง ๐ฃ๐ฎ๐ฅ๐ฅ๐ข๐ž ๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ค๐ฎ๐ง๐ง๐ž๐ง ๐๐ž๐ฅ๐ž๐ง ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ ๐ซ๐จ๐ž๐ข๐ฉ๐ซ๐จ๐œ๐ž๐ฌ ๐ข๐ง ๐›๐ž๐ฐ๐ฎ๐ฌ๐ญ๐ณ๐ข๐ฃ๐ง ๐ž๐ง ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ๐๐ž ๐ง๐š ๐ก๐ž๐ญ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐š๐š๐ง? ๐–๐ž ๐ก๐จ๐ซ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐š๐ค ๐๐š๐ญ ๐ž๐ซ ๐š๐ฅ๐ฅ๐ž๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐š๐ซ ๐ฆ๐ž๐ž๐ซ ๐ฅ๐ข๐ž๐Ÿ๐๐ž ๐จ๐ง๐ญ๐ฌ๐ญ๐š๐š๐ญ ๐ญ๐ฎ๐ฌ๐ฌ๐ž๐ง ๐๐ž ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง ๐จ๐ฉ ๐š๐š๐ซ๐๐ž ๐ž๐ง ๐๐ž๐ ๐ž๐ง๐ž ๐ข๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฅ๐ข๐œ๐ก๐ญ.

“Het is niet voor niets dat vlinders vaak geassocieerd worden met de liefde van overledenen. Je zou de transformatie van het leven op aarde naar het etherische leven kunnen zien als een rups die transformeert naar vlinder.

In dat geval is de rups de mens die leeft op aarde, dichtbij de grond. De wereld is niet zo heel groot en het fysieke bestaan is belangrijk.

Daarbij kan de een heel plotseling overgaan en de cocon niet zo lang worden bewoond. Ook kunnen er processen zijn van enkele jaren, zoals bijvoorbeeld bij ziekte of dementie. Er treedt dan een veranderend proces op op vele lagen van het bestaan, wat uiteindelijk kan leiden tot overgaan.

De tijd in de cocon is een hele belangrijke tijd en eigenlijk is het de tijd om het fysieke lichaam – het rupslichaam – los te laten en de mogelijkheid om het bewustzijn voor te bereiden op de overgang. Afhankelijk van wat de ziel kiest kan dit langere of kortere tijd kosten. Alles is goed.

Om je vraag te beantwoorden kunnen wij geen eenduidig antwoord geven. Elk mens, elk individu, is zo uniek. Elke ziel heeft zulke unieke wensen, zodat het voor elk mens anders is.

Maar zouden we het wat algemener stellen, dan zou je kunnen zeggen dat het uit de cocon komen als vlinder de overgang is naar het licht.

Je zou kunnen zeggen dat de cocon een groot deel van de persoonlijkheid vertegenwoordigt die de mens heeft gecreรซerd in het aardse leven. Een groot deel daarvan neemt de mens niet mee, net als gevolg dat het voelt als een bevrijding.

En dat kun je zien als de vlinder. De vlinder is los van de grond, is veel vrijer en heeft een groter bereik. Met andere woorden, het bewustzijn is ook veel groter geworden. Dus wanneer een mens overgaat, terugkeert naar het licht, is per direct het bewustzijn veel groter.

Echter, er is altijd een vrije wil, ook in het overgaan. Jij bepaalt in hoeverre je direct in dat grootste bewustzijn wil zijn of dat je dat in stapjes wil doen.

Dus voor iedereen is het zo dat je die gecreรซerde persoonlijkheid die voor dat leven belangrijk was weer los kan laten. Daarnaast is het zo dat je โ€˜m etherisch nog even kunt creรซren wanneer je overgaat, als je dat fijn vindt.

Alles is goed. Het bijzondere is dat je allemaal de mogelijkheid hebt om dat jasje per direct achter je te laten wanneer je overgaat. En zo je weer helemaal vrij te voelen, helemaal op te gaan in dat grotere bewustzijn, waardoor je zoveel meer overziet dan je alleen op aarde kunt zien.

Het is niet alleen het vergrote bewustzijn, het is ook de omarming van die universele onvoorwaardelijke liefde waarin je terechtkomt. En dat is soms ook wennen, maar het mooie is dat je het herinnert.

Hoe soms op aarde de liefde overweldigend kan zijn wanneer die onvoorwaardelijk is van iemand, is de onvoorwaardelijke liefde die je ervaart wanneer je overgaat er een van grote herkenning voor iedereen. Een diep thuiskomen, een herinnering van wat je zo goed kent van voordat je geboren werd. Die liefde, die omarming, is bevrijdend.

Wat er dan gebeurt tijdens die overgang, in die liefde en in dat grote bewustzijn, is dat je alles kunt overzien aan aardse situaties en relaties met een veel bredere kijk. Een kijk van veel meer liefde en een hart dat veel wijder openstaat. Met als gevolg dat jij nog veel meer in de liefde baadt, waarbij de angst die nog gekoppeld is aan het fysieke lichaam opgelost is.

De grootste angst voor het fysieke lichaam is doodgaan, niet meer bestaan voor het aardse lichaam. Terwijl wanneer je overgaat precies die grootste angst verdwenen is.

Kun je je voorstellen hoe dat bevrijdt?

En die liefde en dat uitgebreide bewustzijn is voelbaar voor degenen die achterblijven op aarde. Het is voelbaar in hun veld, doordat de energetische liefde samensmelt met het energetische lichaam van de achtergeblevene wanneer je dat wenst.

In hoeverre je daarvoor openstaat helpt om die versmelting van het energetische te laten plaatsvinden.

Het gaat nooit verder dan waar jij aan toe bent. Het helpt echter wel wanneer je ervoor openstaat dat degene die over is gegaan bij je is en dat dat verruimde bewustzijn en die liefde invloed hebben op jouw bewustzijn. Dat kan ervoor zorgen dat jouw donkere wolken wat lichter worden. Zij zijn dan als het ware de zon die helpt om de wolken te verdrijven.

Velen van jullie zullen dit herkennen.

Niet altijd bewust, maar dat je voelt dat er af en toe zoโ€™n moment is dat je gedragen wordt, dat de pijn en het verdriet verdwijnen.

Vanuit deze wereld willen we jullie vragen om daarvoor open te staan.

Want wanneer de rups afgesloten op aarde blijft leven is het moeilijk om de rups te bereiken. Terwijl wanneer de rups begrijpt dat hij eigenlijk zelf al een vlinder is, is het veel makkelijker om verbinding te maken.

Zo is het ook met mensen op aarde. Wanneer ze hun bewustzijn vergroten, gaan ze als het ware de coconfase al door. Door langzamerhand hun persoonlijkheid en patronen achter zich te laten. Hoe vrijer je daarvan bent, hoe meer je al de vlinder bent op aarde.”

๐”๐ข๐ญ ‘๐‡๐ž๐ญ ๐•๐ž๐ฅ๐ ๐ฏ๐š๐ง ๐‹๐ข๐œ๐ก๐ญ’, ๐ฆ๐ž๐ญ ๐œ๐ก๐š๐ง๐ง๐ž๐ฅ๐ข๐ง๐ ๐ฌ ๐ž๐ง ๐ฆ๐ž๐๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ž๐ฌ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ๐ ๐š๐š๐ง ๐ž๐ง ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐š๐œ๐ญ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ข๐ž๐ซ๐›๐š๐ซ๐ž๐ง.

Een gechannelde boodschap van onze gidsen. Via trance mediumschap geven we boodschappen en meditaties door vanuit het veld van universele liefde. Met aandacht voor een brede range van themaโ€™s en lichtwezens.